YHTEYS-
TIEDOT

Asiakascase

Cramo Finland Oy

Cramo on rakennuskonevuokraamo, joka tarjoaa rakentamiseen, saneeraukseen ja kunnossapitoon liittyvää asiantuntemusta, kuten olosuhdehallinta-, julkisivu- ja sähköistyspalveluita. Yhteistyössä Evianet Solutions Oy:n kanssa rakennettiin raportointiohjelma, jota käytetään mittaustulosten raportoinnin tukena.

Asentajat ja kosteusmittaajat käyttävät raportointiohjelmaa työmailla, joissa he tekevät kosteusmittauksia ja seuraavat betonin kuivumista. Aikaisemmin mittaustiedot kirjattiin ensin työmaalla muistiin, ja siirrettiin järjestelmään vasta myöhemmin. Tabletille kirjattavat raportit vähentävät työn määrää, sillä enää kirjauksia ei tarvitse tehdä kahteen kertaan.

Lisäksi tieto liikkuu huomattavasti nopeammin asiakkaalle. Mittapisteet ja tulokset voidaan merkitä järjestelmään tabletilla suoraan työmaalta käsin. Tulokset siirtyvät pilvipalvelun kautta asiakkaalle automaattisesti.

Järjestelmää käytetään myös vesivahinkokohteissa, joissa Cramon ammattilaiset käyvät kartoittamassa, mitä kohteesta täytyy purkaa ja mitä kuivattaa. Raportti vahinkoalueen laajuudesta ja korjattavista osista lähetetään asiakkaille sekä vakuutusyhtiölle.

Tarve järjestelmälle oli suuri, sillä kosteudenhallintaan liittyviä säädöksiä tiukennettiin ja mittatulosten dokumentointi on tärkeää. Yhteistyöhön Evianet Solutionsin kanssa päädyttiin, sillä yritys on aiemmin rakentanut järjestelmän Cramon logistiikkatyömaille. Olosuhdehallinta lisättiin samaan työkaluun.

“Olemme saaneet hyvin tukea ja koulutusta Evianet Solutionsilta. Kaikki on toiminut hyvin, ja raportointiohjelmaa on voitu muokata tarpeidemme mukaan. Saamme vuoden vaihteen jälkeen uuden, parannetun version käyttöömme,” projektipäällikkö Mika Aalto Cramolta kertoo.

Digitaalista olosuhdehallintaa Cramolla

Automaattinen olosuhdemittaus tähtää terveelliseen rakentamiseen ja rakennuksen käyttöön. Olosuhteiden valvonta alkaa rakennustyömaalta (esim. betonivalun pinnoituskelpoisuus) ja jatkuu rakennuksen valmistumisen jälkeen seuraten esimerkiksi rakennuksen lämpötiloja, suhteellista kosteutta ja huollon tarvetta. Järjestelmä soveltuu hyvin esimerkiksi julkisiin rakennuksiin, kouluihin, päiväkohteihin ja toimistorakennuksiin.

eGate ja Evianet tekevät tiivistä yhteistyötä

eGate Smart Building Innovation mahdollistaa olosuhteiden reaaliaikaisen, langattoman ja läpinäkyvän mittaamisen rakenteista ja ilmasta koko rakennuksen elinkaaren ajan. Evianet on rakentanut järjestelmään helppokäyttöisen raportin, joka kerää yhteen hyödyllisen olosuhdedatan.

”Meillä on käynnissä kaksi kehityspolkua, eli oma softakehitys ja lisäksi integraatiot yhteistyössä Evianetin kanssa. Ideana on saada olosuhdedata kaikkien osapuolten saataville ja samaan aikaan palvella Evianetin asiakkaita,” kertoo Jarkko Haukijärvi eGatelta.

Evianetin raporttia ja eGaten palvelua myydään Cramon kautta. Kesällä 2020 otetaan käyttöön eGate 2.0. Odotukset ovat uuden version osalta korkealla.

”Evianet on meille tuttu firma aiemmista yhteyksistä. Ei ole mitään negatiivista sanottavaa yhteistyöstä ja järjestelmä raportteineen on erittäin toimiva kokonaisuus,” Haukijärvi kehaisee.

Esimerkiksi SRV on ottanut käyttöön eGate Smart Building Innovation -palvelun Keski-Suomen Sairaala Nova -projektissa.

”Reaaliaikainen seuranta ja järjestelmään asetetut hälytysrajat mahdollistavat nopean reagoinnin työmaalla tapahtuviin muutoksiin,” SRV kommentoi järjestelmää.

MYYNTI

Erkki Ruuska
040 500 9886
myynti@evianet.fi

VANTAAN TOIMIPISTE

Tikkurilantie 68 C  3.krs
01300 Vantaa
Katso kartalla »

JYVÄSKYLÄN TOIMIPISTE

Ailakinkatu 5
40100 Jyväskylä
Katso kartalla »

Copyright © 2024 Evianet Solutions