YHTEYS-
TIEDOT

Asiakascase

Ramirent Oyj

Ramirent vuokraa asiakkailleen erilaista kalustoa, kuten rakennuskoneita, henkilönostimia, trukkeja, terästelineitä ja sääsuojia. Suurin vuokraustoimintaa pyörittävä varasto sijaitsee Tuusulassa.

Vielä muutama vuosi sitten tätä suuren kokoluokan varastoa pyöritettiin kynän ja paperin avulla sekä puhelimitse. Avuksi kaivattiin nykyaikaista, digitaalista järjestelmää, joka sujuvoittaisi toimintaa ja minimoisi inhimillisten virheiden määrän.

”Evianetin NPL-järjestelmä tarjoaa luotettavuutta. Saamme samaan järjestelmään kaiken datan. Nyt pystymme hallinnoimaan varastoa täysin digitaalisesti”, kertoo Ramirentin logistiikkapäällikkö Timo Vikman.

Hallittavuutta ja sujuvuutta

Laajan varaston pyörittäminen vuokraustoiminnassa tarkoittaa esimerkiksi tavaroiden hankkimista, käsittelyä, hyllyttämistä, laskemista, merkkaamista, keräämistä, toimittamista ja palauttamista.

”Nyt syötämme tilaukset ja palautukset järjestelmään ja saamme reaaliaikaiset tiedot varaston tilanteesta ja suoritettavista työtehtävistä. Järjestelmä on integroitu Ramirentin vuokrausjärjestelmään, joten saamme vuokratut laitteet nopeammin asiakkaille”, Vikman sanoo.

Hänen mukaansa järjestelmä tehostaa toimintaa, sillä varaston henkilökunnan aika ei kulu enää puhelimessa puhumiseen ja asioiden selvittelyyn.

”Myös kirjausvirheiden määrä on myös pudonnut merkittävästi.”

Erinomaista yhteistyötä Evianetin kanssa

Evianet valikoitui ohjelmistokumppaniksi, sillä yritykset olivat tehneet jo aiemmin yhteistyötä
työmaalogistiikan parissa Pasilan Triplassa, Helsinki-Vantaan lentoaseman T2- terminaalityömaalla sekä Jyväskylän sairaalatyömaalla.

”Yhteistyö Evianetin kanssa on ollut harvinaisen joustavaa, ei ole moitteen sijaa. Meitä on kuunneltu todella hyvin ja pyytämämme muutokset on tehty nopeasti”, Vikman kiittelee.

Hän arvostaa etenkin sitä, että heidän ei asiakkaana tarvinnut ohjeistaa Evianetia alusta loppuun asti esimerkiksi järjestelmän toimintaan liittyvissä asioissa.

”Me kerroimme tarpeen ja toiveet, ja Evianet hoiti tekniset yksityiskohdat. Siten syntyi optimaalinen lopputulos.”

Ei paluuta vanhaan systeemiin

Evianetin NPL-järjestelmä on ollut Ramirentin varastolla käytössä nyt muutaman vuoden. Aluksi uuteen järjestelmään siirtyminen aiheutti työntekijöiden keskuudessa mutinaa, mutta loppujen lopuksi käyttöönotto sujui todella nopeasti ja mutkattomasti.

”Aika pian oli selvää, että kukaan ei kaivannut enää takaisin vanhaan systeemiin”, Vikman kuittaa.

Yhteistyö jatkuu vielä järjestelmän kehittämisen osalta.

”Järjestelmää kehitetään edelleen, mutta nyt siinä alkaa olemaan kaikki ominaisuudet, joita toivoimmekin. Jäljellä on enää pientä hienosäätöä, jonka jälkeen voidaan siirtyä ylläpitovaiheeseen”, Vikman kertoo.

MYYNTI

Erkki Ruuska
040 500 9886
myynti@evianet.fi

VANTAAN TOIMIPISTE

Tikkurilantie 68 C  3.krs
01300 Vantaa
Katso kartalla »

JYVÄSKYLÄN TOIMIPISTE

Ailakinkatu 5
40100 Jyväskylä
Katso kartalla »

Copyright © 2024 Evianet Solutions