YHTEYS-
TIEDOT

Järjestelmä yhdistää kiertotalouden toimintoja

Kiertotalouden alusta etsii pilotointikohteita

Kiertotalous on yhdistävä tekijä Evianet Solutions Oy:n ja Conrec Oy:n välillä, joista jälkimmäinen tuottaa kiertotalouden palveluita ja konsultointia. Evianet Solutions on puolestaan luonut yrityksen käyttöön kiertotalouden hallintajärjestelmän ja yhteistoiminta-alustan.

”Alusta tuo yhteen kiertotalousnäkökulmasta kiinnostuneet toimijat ja olemassa olevan tiedon. Näin jakeiden omistajat, kuten teollisuus, voivat ilmoittaa tuotantonsa sivuvirroista järjestelmään. Mitätönkin sivuvirta voi kasvaa kannattavaksi liiketoiminnaksi, kun massa kerätään yhteen paikkaan,” kertoo Kim Ståhlberg Conrec Oy:stä.

Conrec logo

Yhteistoiminnan tehostaminen on kaiken keskiössä

Alustassa on erilaisia palvelumoduuleita, jotka on luokiteltu kategorioihin ja palveluihin. Palvelun käyttäjät voivat myydä omia palveluitaan, ostaa raaka-aineita tai palveluita, tiedottaa asioista ja tehostaa sitä kautta yhteistoimintaa. Alustaa on pilotoitu teollisessa ympäristössä, mutta tällä hetkellä pilotointikohteita etsitään lisää.

Järjestelmä yhdistää kaikkea kiertotalouteen liittyvää toimintaa, kuten tutkimusta, tuotekehitystä, omien ratkaisuiden markkinointia, omien raaka-ainejakeiden myymistä tai vaihtamista, lakipalveluiden tarjoamista säädöksiin ja määräyksiin, digitaalisia palveluita ja niin edelleen.”

Kim Ståhlberg, Conrec Oy

Prosessiteollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen helpottuu ja nopeutuu kun jakeiden volyymit, omistajat ja sijainti ovat selvillä ja tieto on helposti saatavilla yhdestä paikasta. Myös sivuvirtojen hyödyntämiseen liittyviä palveluita on helpompi käyttää, kun kaikki on koottuna yhteen alustaan.

Yhteistyö Evianetin kanssa toimii saumattomasti

”Yhteistyö on toiminut hyvin, viestintä on selkeää ja tehokasta ja asiat tapahtuvat siten, kun on sovittu. Mitään ongelmia ei ole ollut. Suosittelen Evianetia yhteistyökumppaniksi vastaaviin hankkeisiin,” Ståhlberg sanoo.

Myös tekninen toteutus on vastannut Conrec Oy:n tarpeisiin ja järjestelmän käyttö on ollut helppoa. Seuraavaksi edetään kohti käytännön pilotointia ja kehitystyö jatkuu sen pohjalta.

Muut aiheeseen liittyvät referenssit

MYYNTI

Erkki Ruuska
040 500 9886
myynti@evianet.fi

VANTAAN TOIMIPISTE

Tikkurilantie 68 C  3.krs
01300 Vantaa
Katso kartalla »

JYVÄSKYLÄN TOIMIPISTE

Ailakinkatu 5
40100 Jyväskylä
Katso kartalla »

Copyright © 2024 Evianet Solutions