YHTEYS-
TIEDOT

Kiertotalous

UPM

Maapallon raaka-ainevarannot ovat rajalliset, joten on tärkeää kehitellä keinoja raaka-aineiden uusiokäyttöön. Evianet Solutions on rakentanut yhteistyössä sopimuskumppaninsa CLIC Innovationsin sekä monen muun tahon kanssa kiertotalouden palvelualustan, joka mahdollistaa kestävien ratkaisujen kehittämisen ja jakamisen.

Tämä tarkoittaa esimerkiksi jäte- ja sivuvirtojen tehokkaampaa hyödyntämistä sekä avoimempaa tiedonkulkua eri osapuolten välillä. Järjestelmä soveltuu eri teollisuuden aloille.

Kiertotaloudessa ja teollisuudessa on ollut kautta aikain sama ongelma: teollisuus ei tarvitse tuottamiaan sivuvirtoja, mutta on silti vastuussa niistä. Samaan aikaan meillä on uusiomarkkinat, jotka tarvitsevat näitä sivuvirtoja. Alusta kytkee nämä kaksi maailmaa samaan tieto- ja toiminnanohjausjärjestelmään.

Pekka Ståhlberg, UPM

Yhteistyössä kehitetty järjestelmä

Ajatellaan esimerkiksi tehdasta, jonka prosesseissa syntyy sivutuotetta. Järjestelmän avulla pystytään selvittämään, mitä sivutuote sisältää, missä sitä varastoidaan, miten sitä voidaan kuljettaa, millaisia riskejä siihen sisältyy ja miten sitä voidaan jatkojalostaa. Kaikki vaiheet ovat luvanvaraisia ja valvottuja, joten myös kaikki lupa-asiat on nähtävillä järjestelmästä. Kaikilla osapuolilla on pääsy palvelualustaan, jotta nähdään, mitä sivutuotteita missäkin syntyy, jotta ne saadaan paremmin kiertoon ja jatkojalostukseen.

Olemme ideoineet alustan ja konseptin yhdessä, jotta se vastaa tarvettamme mahdollisimman hyvin. Prosessi on ollut interaktiivinen ja olemme testanneet ja koekäyttäneet järjestelmää prosessin edetessä. Siitä tuli juuri sellainen, kuin toivoimmekin. Kun tuote menee laajempaan kaupalliseen käyttöön, tulee uusia tarpeita ja sitä jatkokehitetään. Alusta julkistettiin syyskuussa ja ensi vuonna aloitetaan laajempi kaupallistaminen.

Pekka Ståhlberg, UPM

Palvelualusta löytyy osoitteesta: supplywebpro.fi. Alustan tarkoituksena on vähentää teollisuuden ympäristövaikutuksia pidentämällä materiaalien elinkaarta ja tuottamalla niistä uusia tuotteita ja palveluita. 

“Yhteistyö Evianet Solutionsin kanssa on ollut joustavaa, asiantuntevaa ja sujuvaa. Aikataulu, budjetti ja sisällöt ovat täsmänneet,” Ståhlberg sanoo.

Muut aiheeseen liittyvät referenssit

MYYNTI

Erkki Ruuska
040 500 9886
myynti@evianet.fi

VANTAAN TOIMIPISTE

Tikkurilantie 68 C  3.krs
01300 Vantaa
Katso kartalla »

JYVÄSKYLÄN TOIMIPISTE

Ailakinkatu 5
40100 Jyväskylä
Katso kartalla »

Copyright © 2024 Evianet Solutions